Alpha Cursus

Vanuit de evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente Oudewater–Hekendorp verzorgt een werkgroep een Alpha-cursus. Hier vindt u meer informatie over de cursus.

Wat is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus is een cursus waarin de uitgangspunten van het christelijk geloof behandeld worden. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld:

 1. Is er meer?
 2. Wie is Jezus?
 3. Waarom stierf Jezus?
 4. Hoe kun je geloven?
 5. Bidden: waarom en hoe?
 6. Wie is de Heilige Geest / Wat doet de Heilige Geest?
 7. Hoe word ik vervuld met de Heilige Geest?
 8. Hoe leidt God ons?
 9. Hoe kan ik het kwade weerstaan?
 10. Hoe zit het met de kerk?
 11. Wat doe ik met de rest van mijn leven?

De Alpha-cursus bestaat uit tien avonden en een weekend. In het weekend gaan we het hebben over de Heilige Geest.

Voor wie?

Alpha is er voor iedereen! Speciaal voor:

 1. Mensen die het christelijk geloof willen verkennen
 2. Mensen die pas christen zijn geworden
 3. Mensen die nieuw zijn in de kerk
 4. Mensen die de basiselementen van het christelijk geloof nog eens willen doornemen

Misschien bent u zelf geïnteresseerd of kent u mensen die deze cursus wel zouden willen volgen.

Dit jaar gaat er ook weer een nieuwe Alpha-cursus van start. Dit is een cursus om in 10 avonden en een weekend op een ongedwongen manier kennis te maken met het christelijk geloof. Hierbij wordt aan het begin van de avond samen gegeten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal van onze gemeenteleden (bedankt daarvoor!). Hierna wordt er samen koffiegedronken en is er ruimte voor wat vrijblijvende gesprekken over de afgelopen week. Wanneer iedereen weer op de hoogte is van elkaars reilen en zeilen volgt er een inleidend gesprek op het thema dat op die avond aan bod is. Daarna gaan de cursisten uiteen om dit inleidende gesprek met elkaar te overdenken. Deze thema’s zijn vooraf besproken en er zit een opbouwende lijn in. Zo zullen we beginnen met het thema: Is er meer? Zo kunnen we van elkaar zien hoe we in het leven staan qua geloofsleven. We sluiten af met het thema: Wat doe ik met de rest van mijn leven. Op deze avonden is er alle ruimte voor het stellen van vragen en deze avonden verlopen dan ook elke cursus anders. Het is fijn om bezig te zijn met het christelijk geloof! En ook fijn om te zien hoe mensen veranderen na deze avonden door Gods woord! Wij vragen dan ook uw gebeden hiervoor.

Contact per mail: alphacursus@hervormdoudewater.nl