Rommelmarkt 2023

Op zaterdag 13 mei was het weer zover. De jaarlijkse rommelmarkt van onze kerk. Begin 2023 zijn we begonnen met de voorbereidingen. Er worden prijzen ingekocht, afspraken gemaakt met mensen die spullen leveren en sponsors gebeld. Ook worden gemeenteleden opgebeld om te vragen of ze weer willen helpen bij de rommelmarkt. We zien dat van jong tot oud ieder zijn of haar steentje wil bijdragen. Door het enthousiasme blijkt dat de rommelmarkt wordt gedragen door een groot deel van de gemeente. We ervaren dat sommige gemeenteleden al jarenlang dezelfde taak met plezier uitvoeren. Soms wel dertig jaar!

In de week voor de rommelmarkt worden alle spullen naar de kerk en de Rank gebracht. Hier worden ze uitgezocht en gesorteerd zodat alles klaar staat.

Op zaterdagochtend wordt al vroeg begonnen met het opbouwen van de kramen. Na het harde werken is er tijd voor een broodje met koffie. Dit jaar kon dit lekker in het zonnetje. De verkopers melden zich voor de rode verkopersband en een zakje wisselgeld en gaan achter hun kraampje staan.

Rond half 9 zijn de eerste belangstellenden er al die op zoek zijn naar een buitenkansje. Nadat de klok 9 uur heeft geslagen en de rommelmarkt is geopend, wordt er gerend voor de mooiste spullen. Het vet voor de oliebollen wordt langzaam warm en de koffie en thee staat klaar.

Verspreid over de ochtend en begin van de middag zien we veel verschillende mensen langskomen. Zowel gemeenteleden als andere belangstellenden. Er wordt geneusd tussen de boeken, de kleding, het speelgoed enzovoort. De planten worden elk jaar ook goed verkocht. Dit jaar was de rommelmarkt de zaterdag voor Moederdag waardoor veel moeders waarschijnlijk verrast zijn met een mooie plant. Over heel de dag heen wordt het rad rond gedraaid en mooie prijzen weggegeven. De slagroomtaart blijft toch wel favoriet.

Ook aan de kinderen wordt gedacht: grabbelen, enveloppen trekken en springen op het springkussen. Ook was er dit jaar was er voor het eerst een slooptafel waar alles uit elkaar gehaald mocht worden.

Het was heerlijk weer waardoor er buiten gegeten en gedronken kon worden op het terras voor de Rank. Ook binnen in de Rank zien we dat mensen elkaar opzoeken en gezellig aan het kletsen zijn.

Als commissie van de Stichting Verenigingsgebouwen kijken we terug op een geslaagde rommelmarkt met een mooie opbrengst van € 15.312,25. Hiervan is weer een deel van € 5000 bestemd voor het goede doel. Dit jaar is dit de IZB.

Voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd, in welke vorm dan ook, hartelijk dank en we kijken alweer uit naar volgend jaar!

Rommelmarkt 2023