Collecte

PLOF! vraagspel Diepe vragen

Een hangbank waar je heerlijk neer kan ploffen, je verhaal kwijt kan en even niet cool hoeft te zijn. Iedereen heeft behoefte aan zo’n plek. Waar je je gekend voelt en tot jezelf kan komen om opgeladen aan iets nieuws te beginnen.

Met het spel PLOF! kan iedere plaats zo’n plek zijn voor jongeren. PLOF! is een snel, maar relaxt vragenspel. Plof met jongeren neer op de bank, aan de keukentafel of op de camping. Verover kaarten en stel elkaar vragen. Hoe eerlijker je bent, hoe leuker. Zo ga je ontspannen in gesprek en laat je jongeren zich gekend voelen.

PLOF! is perfect om te spelen met tieners en jongeren. Het is gemaakt en getest met de jongeren die neerploffen in de jongerencentra van Youth for Christ.

Bij PLOF! wisselen snelheid en diepgang elkaar af. Win kaarten van je tegenstanders met een snelle mep op tafel en stel elkaar (diepe) vragen over thema’s als:

  • Waar klopt je hartje van?
  • Wat maakt jou gelukkig of juist ongelukkig?
  • Wat zijn jouw grootste belevenissen en sterkste verhalen?
  • Waar ontplof je van?

Door de verschillende thema’s en het snelle spelverloop ontdek je kom je gemakkelijk met elkaar op verhalen die je nog niet wist van elkaar.

Meer info

Naar het overzicht?

Ga terug