Website

Deze website is primair bedoeld als informatiebron voor onze eigen gemeenteleden. Om privacyredenen zijn sommige delen van de website, zoals bijvoorbeeld de weekbrieven, alleen toegankelijk door middel van inloggegevens die de gemeenteleden kunnen vinden in de gedrukte versie van het maandblad Zin. Daarnaast is de website een informatiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in onze kerkelijke gemeente en al haar activiteiten en de rijke historie van de kerkgebouwen en hun orgels.

Facebook

Ook op het gebied van de sociale media is de gemeente actief. Naast de (vrij statische) informatie op de website is Facebook een uitstekend medium om op een laagdrempelige manier interactie te genereren tussen de gemeenteleden over diverse actuele onderwerpen, zoals bijvoorbeeld zendingsnieuws, de rommelmarkt of het Vakantie Bijbel Feest. Iedereen (ook niet-gemeenteleden) kan deze Facebookpagina bekijken, maar alleen wanneer u zelf een Facebookaccount heeft kunt u reageren op de nieuwsberichten of op reacties van anderen.
U vindt de Facebookpagina hier: facebook.com/hervormdoudewater

Twitter

Voor korte, actuele berichten van maximaal 140 tekens is Twitter een geschikt medium. Wanneer u zelf een Twitteraccount heeft en onze gemeente volgt ziet u de berichten vanzelf in uw 'timeline' verschijnen. Dit medium kan bijvoorbeeld worden ingezet bij een plotselinge wijziging van een voorganger, actuele berichten zoals de bekendmaking van de opbrengst van de rommelmarkt of bij eventuele calamiteiten.
Het Twitteraccount vindt u hier: twitter.com/hervoudewater

Wanneer u zelf een Facebookpagina en/of een Twitteraccount heeft en u bent ingelogd kunt u op de homepagina van deze website onderaan met één muisklik de Facebookpagina 'liken' of het Twitteraccount 'volgen'.

E-mail adressen

Ook kunt u voor uw functie of vereniging binnen onze gemeente kosteloos een e-mailadres aanvragen, eindigend op @hervormdoudewater.nl. De mail zal automatisch worden afgeleverd in uw eigen mailbox, hiervoor hoeft u verder niets te doen. In principe zullen deze adressen zoveel mogelijk worden gekoppeld aan functies of verenigingsnamen, zodat bij eventuele functiewijzigingen de e-mailadressen ongewijzigd kunnen blijven. Voor meer informatie of een aanvraag voor een e-mailadres kunt u ook mailen.

App

Onze gemeente heeft ook een eigen app voor gebruik op uw smartphone of tablet. Deze app is geschikt voor alle apparaten die draaien op het besturingssysteem Android (o.a. Samsung, Sony, LG, Huawei) en iOS (Apple). Ga hiervoor op uw mobiele apparaat naar de Play Store/App Store en zoek naar de app "Protestant". Download deze (gratis) en open daarna de app. Vul bij plaatsnaam "Oudewater" in en u ziet onze gemeente in de keuzelijst staan. Klik hierop en de app is geïnstalleerd. De volgende keer dat u de app opent hoeft u geen plaatsnaam meer in te vullen maar opent de app automatisch voor onze gemeente.

Wat kunt u met deze app? U kunt binnen de app alle informatie vinden over onze gemeente. Zo vindt u links naar de website, de Facebook-pagina en de Twitter-timeline, de agenda van De Rank, een poll, een dagelijkse bijbeltekst, foto's, enz. Voor een uitgebreide handleiding van de app:
klik hier

YouTube

Ook heeft onze gemeente een eigen YouTube-kanaal. Hierop zijn bijvoorbeeld opnamen te zien die zijn gemaakt in onze kerkgebouwen. Zoek op YouTube naar "Hervormde Gemeente Oudewater-Hekendorp" of volg deze link